Impressies uit de praktijk

Klaar voor de speelgoedbeurs Neurenberg 30 januari – 3 februari 2019

De Spelen in Licht Speelgoedkoffer boordevol uitdagend spelmateriaal. Vanaf nu kun je die overal mee naar toe nemen en overal ter wereld spelen.

Suprolo E* knuffels in ontwikkeling

In samenwerking met de studio van Madam Petit wordt al enige tijd gewerkt aan het ontwikkelen van suprolo knuffels. Zowel een groot als klein formaat en van duurzaam materiaal en goede kwaliteit. De grote leent zich ook als kussen in een stoel of bank. De eerste prototypes zijn nu klaar.

Uitdagende buitenspeelkleren van Madame Petit

Als manager in de kinderopvang ben ik eindeloos op zoek geweest naar goede verkleedkleren voor de kinderen. Onder goed versta ik dan geen synthetische stoffen waar de kinderen in gaan zweten, geen overbodige tierelantijnen aan de kleren. Eigenlijk kleren waar de essentie van een dier/ figuur duidelijk is.
Hoe daar aan te komen? Op een reis naar India kwam ik prachtige katoenen strook jurken en rokken, met een simpele elastieken band, tegen, sommige voorzien van belletjes. Voor een habbekrats kon ik ze meenemen. Het blijkt een groot succes bij de kinderen. ‘S Ochtends bij binnenkomst meteen een rok of jurk aan en de dag kan beginnen.
Ook dit laat me zien dat verkleedkleren in gebruik ook heel eenvoudig dienen te zijn. Liefst aantrekken zonder hulp van anderen.
Maar goed, ik kon niet aan deze kleren komen totdat ik bij een speelgoedwinkel Kind zo Blij in Dordrecht kwam en daar een collectie van MadamPetit aantrof.
Buitenspeelkleren vanaf 2 jaar tot misschien wel 8 jaar. Uitgevoerd in 100 % katoen en wol. In een vormgeving die zo prachtig is; sterke lijnen die maken dat het volstrekt duidelijk is dat dit een leeuw, paard, draak, poes enz is. Het zijn een soort jasjes zonder mouwen die d.m.v klittenband dicht kunnen.
Heb direct een stel pakken besteld en ja, eigenlijk kon het ook niet anders, de kinderen zijn er gek op. Ze spreken aan en geven paardenkracht aan het verlegen kind; leeuwenmoed om er op uit te trekken; het is feest voor ons, volwassenen om de kinderen te zien spelen in deze pakken.
Ga eens kijken op de website van MadamPetit; laat je inspireren.

https://www.madampetit.com/

Spielwarenmesse Neurenberg 2018

De speelgoedbeurs van 31 januari – 4 februari 2018 in Neurenberg was ook dit jaar weer groots opgezet. 170.000 m2 verdeeld over zo’n 20 hallen met 2850 standhouders. Alle nieuwe trends worden breed uitgestald en het is zoeken naar open en uitdagend spelmateriaal. Dat is maar beperkt. Wij hoefden dan ook niet alle hallen te bezoeken, ook al moesten we wel in alle  uithoeken zijn en hebben we ze dus wel doorlopen.

Verrassend voor ons was de ontmoeting met een Duits bedrijf dat op zich al sinds 1925 bestaat, maar een zodanig breed assortiment heeft dat de lichttafels en het transparante spelmateriaal eerder niet was opgevallen. Maar nu stond deze lichttafel in de stand en daar kun je niet omheen kijken. En we hebben met de zandtafel gespeeld, die ze zowel rechthoekig als rond verkopen met diverse attributen erbij en op de lichttafel borg staan voor levendige creaties. Ze sturen ons hun catalogus toe en de materialen om hun producten ook op de website te presenteren. Wordt vervolgd dus.

 

Winter 2017

Nadat wij takjes versierd hebben met allerhande materialen -in winterse kleuren-

steken wij ze in de klei.

Nu is het mijn beurt om te spelen en te experimenteren met licht.

Donkerblauwe folie leg ik op de lichtbak. Aan de zijkanten leg ik een roze open geknipte

plastic tas en roze tule. Deze prop ik een beetje in elkaar. Het geheel moet niet te statisch zijn.

Daar overheen drapeer ik witte tule en rangschik de boompjes erop.

Nu gaat de lichtbak aan….Het resultaat is verrassend!!!

Wat een sprookjesachtig sfeertje!

6e jaarcongres: Leve het jonge kind op 7 november in de jaarbeurs in Utrecht

Op dinsdag 7 november hebben we samen met het Kan een stand ingericht op het congres van het jonge kind. Het was ongelooflijk druk bij de stand. Alle kaarten die we bij ons hadden met de producten en onze bedrijfsgegevens er op, waren op. Er werd aan de stand ook veel nagepraat over de workshop die de gemeente Breda had gehouden over het VVE-project in die stad en vooral omdat Josien deel uitmaakt van de projectploeg van dit succesvolle project. Het schijnt toch wel apart te zijn dat het in Breda zo goed van de grond is gekomen, hetgeen vanwege het multidisciplinaire karakter in grote steden bijna niet te organiseren is. Dat komt mede door de bestuursstructuur met deelraden en versnipperde zorgorganisaties. Intussen vallen de lichttafels en de spullen die daar op liggen erg in de smaak. En het blijft niet alleen bij praten; er wordt intussen ook verkocht.

Conferentie Jenaplan Van woord naar werkelijkheid op 2 november 2017 in Nunspeet

Op de NJPV conferentie konden we op de donderdag van het tweedaagse congres een stand inrichten om de producten van speleninlicht te kunnen laten zien. In de prettige en professionele ambiance van het NH hotel werd een druk programma afgewerkt met diverse workshops en lezingen, maar er is genoeg tijd om bij te praten en daar werd ook veel gebruik van gemaakt. Veel deelnemers vonden onze stand vrolijk, vanwege het licht en de kleuren en bleken verrast dat we niet meer spullen bij ons hadden om te verkopen. Eerlijk gezegd, geen moment aan gedacht. We wilden gewoon laten zien wat we in huis hebben en dat viel wel in de smaak. De rest gaat via de website. Weer wat geleerd. Fijne en leerzame dag gehad.

Insecten 1

Bij een picknick viel het de kinderen op dat er veel libelles, vlinders, en andere rondvliegende insecten om hun  heen waren. Als ze weer terug zijn begint juf Jill  om een insect te tekenen op de lichtbak. De kinderen kijken geboeid toe. Nog een roepen ze als hij klaar is. Er verschijnt een tweede. En nu is het jullie beurt zegt juf Jill. wat later is iedereen bezig om iets weer te geven van wat zij buiten hebben gezien.

 

Insecten 2, het insectenproject.

Uiteindelijk komen de insecten impressies bij elkaar op de lichtbak. Het is het begin van het insectenproject. Met het boek lieve beestjes wordt er inspiratie opgedaan.

 

Insecten 3, Rupsje Nooitgenoeg

Een soort rups die al bijna een vlinder is geworden, aldus de 4 jarige Kathy.

Vanuit verwondering wordt creatie geboren.

Magnetics op de lichtbak

Guidecraft levert heel mooi materiaal om op de lichtbak verschillende vormen mee te maken.

 

Bouwen op de lichtbak

Creaties op de ontdekbak

De kunststof bak die over de A3 lichttafel past, geeft veel mogelijkheden. Behalve met zand kan er ook water met marmerinkt in worden gedaan en desgewenst kan er dan een papier op worden gelegd dat het mooie patroon van de marmerinkt op papier vastlegt. Even laten drogen en dan voor het raam of voor een hangende lichtbak.

 

Creaties op de ontdekbak