Over Spelen in licht

Onze inspiratie, de rol van lichtwezentjes én een stadje in Noord Italië

Contact opnemen

Ik ben Suprolo 8331E*

Ik ben gemaakt van licht en met ontelbare andere suprolo’s vertoef ik op de toppen van de bergen, op zonnen, manen en sterren. Omdat we ook graag met licht spelen en zelf sneller zijn dan licht, worden we ook wel de lichtwezentjes van Llumeneres genoemd.

De medewerkers van Spelen in licht werden direct aangetrokken tot deze vrolijke suprolo 8331 en vinden hem ook helemaal passen bij de activiteiten van Spelen in licht.

Een nieuwe kijk op de ontwikkeling van kinderen…

Spelen in Licht vond, net als inmiddels vele andere opvoedkundigen uit onze branche, in ‘Reggio Emilia’ een belangrijke inspiratiebron. Dit Noord-Italiaanse stadje ontwikkelde een autonoom en vrijzinnig opvoedkundig concept wat door de gehele wereld navolging vindt omwille van de verbluffende resultaten die men met deze methode ervaart. Intussen hebben we in combinatie met deskundigen afkomstig uit Gemeenten, kinderdagverblijven en scholen in meerdere landen bekeken hoe het ‘Reggio Emilia’ gedachten goed ter plekke wordt ingevuld. Het ‘werken met licht’ sprong er voor ons dermate uit, dat we dit graag ook in Nederland beschikbaar wilden maken voor onze sector. Sindsdien leveren we niet alleen kwalitatief schitterende lichttafels, maar bieden we ook degelijke en fantasievolle speelmaterialen aan, die ideaal zijn voor Spelen in licht. Vraag gerust eens vrijblijvend een begroting aan indien u belangstelling heeft in onze producten. Wij zijn u graag van dienst!

Uitdagende buitenspeelkleren van Madame Petit

Als manager in de kinderopvang ben ik eindeloos op zoek geweest naar goede verkleedkleren voor de kinderen. Onder goed versta ik dan geen synthetische stoffen waar de kinderen in gaan zweten, geen overbodige tierelantijnen aan de kleren. Eigenlijk kleren waar de essentie van een dier/ figuur duidelijk is.
Hoe daar aan te komen? Op een reis naar India kwam ik prachtige katoenen strook jurken en rokken, met een simpele elastieken band, tegen, sommige voorzien van belletjes. Voor een habbekrats kon ik ze meenemen. Het blijkt een groot succes bij de kinderen. ‘S Ochtends bij binnenkomst meteen een rok of jurk aan en de dag kan beginnen.
Ook dit laat me zien dat verkleedkleren in gebruik ook heel eenvoudig dienen te zijn. Liefst aantrekken zonder hulp van anderen.
Maar goed, ik kon niet aan deze kleren komen totdat ik bij een speelgoedwinkel Kind zo Blij in Dordrecht kwam en daar een collectie van MadamPetit aantrof.
Buitenspeelkleren vanaf 2 jaar tot misschien wel 8 jaar. Uitgevoerd in 100 % katoen en wol. In een vormgeving die zo prachtig is; sterke lijnen die maken dat het volstrekt duidelijk is dat dit een leeuw, paard, draak, poes enz is. Het zijn een soort jasjes zonder mouwen die d.m.v klittenband dicht kunnen.
Heb direct een stel pakken besteld en ja, eigenlijk kon het ook niet anders, de kinderen zijn er gek op. Ze spreken aan en geven paardenkracht aan het verlegen kind; leeuwenmoed om er op uit te trekken; het is feest voor ons, volwassenen om de kinderen te zien spelen in deze pakken.
Ga eens kijken op de website van MadamPetit; laat je inspireren.

https://www.madampetit.com/